Carnea
Carnea este un aliment important intrucat reprezinta principala sursa de aminoacizi esentiali. Prin carne se intelege totalitatea tesuturilor animale folosite in alimentatie (muschi, nervi, tendoane, grasime, viscere). Proportia diferitelor tesuturi este determinata de starea de ingrasare a animalului, varsta, sex, specie si rasa animalului.
Pestele

Oul
Valoarea nutritiva a oului se datoreaza in special proteinelor care au un continut optim de aminoacizi esentiali, ceea ce a facut ca proteinele din ou sa fie luate ca termen de referinta in aprecierea valorii nutritive a celorlalte proteine. Comparativ cu proteinele din lapte si carne, proteinele din ou sunt de doua ori mai bogate in tioaminoacizi (metionina, cisteina), contin mai multa valina, fenilalanina, tirozina, dar sunt mai sarace in lizina.
Oul reprezinta o importanta sursă de vitamine, majoritatea concentrate in galbenus. Cantitatea vitaminelor scade prin pastrare. Valoarea nutritiva a oului este data si de continutul in lipide de calitate superioara, reprezentate de lecitine si cefaline, care exercita o actiune tonifianta asupra activitatii nervoase. Colina are rol important in metabolismul hepatic. Oul reprezinta o sursa de saruri minerale, fiind bogat în fosfor, sulf, calciu, fier sub forma usor utilizabila.