Se mai numeste si riboflavina.
[toggle_box title=”Ce rol are aceasta vitamina?” width=”Width of toggle box”]
Ajuta la producerea de energie in toate celulele organismului.
Ajuta la transformarea aminoacidului numit triptofan in niacina.
[/toggle_box]
[toggle_box title=”Deficitul de vitamina B2″ width=”Width of toggle box”]Cu exceptia persoanelor care sufera de malnutritie severa, deficitul de B2 este foarte putin probabil. Deficit de riboflavina se manifesta prin simptome oculare (fotofobie, lacrimare, arsuri in ochi, contractii dureroase ale pleoapelor, pierderea acuitatii vizuale), inflamatii ale pielii, mucoaselor, buzelor, tract gastrointestinal.[/toggle_box][toggle_box title=”Excesul de vitamina B2″ width=”Width of toggle box”]Nu se cunosc supradozari de riboflavina.[/toggle_box]
[toggle_box title=”Care este necesarul de vitamina B2?” width=”Width of toggle box”]Ca si in cazul tiaminei, necesarul zilnic de riboflavina depinde de necesarul energetic. Barbatul adult are nevoie de 1.3 mg/zi, iar femeile adulte de 1.1 mg zilnic. In timpul sarcinii necesarul este de 1.4 mg/zi, iar in perioada lactatiei de 1.2 mg/zi.[/toggle_box]
[toggle_box title=”In ce alimente gasim vitamina B2?” width=”Width of toggle box”]
Riboflavina este amplu distribuita in alimente, dar este prezenta in cantitati mici.
[starlist]
- lapte si derivate lactate
- organe, carne, ou
- legume-frunze
- in cereale 60% din vitamina se pierde prin macinarea fainii
- painea si cerealele imbogatite pot constitui sursa apreciabila in aportul zilnic
- sursa endogena: microorganisme intestinale – cantitati nesemnificative
[/starlist]
- oul de gaina 0,31 mg
- branza 0,4 mg
- muschi file de porc 0,31 mg
- ficat de vita 2,88 mg
- drojdie de bere 4,0 mg
- un litru de lapte contine 1,8 mg
[/toggle_box]